Wie is Ed Schouten?

Mijn naam is Ed Schouten. Ik ben ruim 20 jaar gediplomeerd en -door diverse exclusieve merken- gecertificeerd uurwerktechnicus. Ik repareer en restaureer horloges en klokken. In 1993 heb ik de opleiding all-round uurwerktechnicus in Hoorn succesvol afgerond. Daarna heb ik in 1996 het diploma  juwelier/goudsmid in Amsterdam behaald. Al tijdens, en na deze opleidingen, heb ik voor diverse gerenommeerde en soms exclusieve bedrijven gewerkt in binnen -en buitenland zoals Littman jewelers op Bonaire en Breitling Nederland.

Reparaties en restauraties, van eenvoudige horloges tot die van zeer exclusieve merken, en de grootste, oude en antieke klokken deed ik in Nederland, Engeland en het Caribisch gebied voor particulieren, bedrijven en musea. Ik bezocht cursussen bij exclusieve en vooraanstaande topmerken als Rolex, Omega, Rado, Longines en Breitling. Tevens leidde ik stagelopers op en trainde uurwerktechnici op hoog niveau. Door deze uitgebreide ervaring ben ik in staat het zeer brede vak van uurwerktechnicus met zijn grote verscheidenheid aan disciplines op elk niveau uit te voeren: van het wisselen van een batterijtje in een horloge, het vervangen van een kroon of glas, tot het volledig restaureren en documenteren van topstukken.